Piknikçilerden Geriye Çöpler Kaldı
Piknikçilerden Geriye Çöpler Kaldı
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi şehirlerde doluluk oranları yüzde 90'ların üzerine çıkarken, Gaziantep’te bu oran yüzde 20’lerde kaldı. Gastronomiyle öne çıkan kentte, artan fiyatlar ve yaşanan gıda skandalları nedeniyle yerli turistin ilgisi çevre illere kaydı.

Turizmde Sos (2)

10 Otel Kapılarını Kapattı

Ekonomik kriz, yüksek maliyetler ve kentteki fiyatların cep yakması turizm sektörünü doğrudan etkiledi. Bunun yanında Bolu’da meydana gelen büyük otel yangınının ardından ülke genelinde sıkılaştırılan denetimler kapsamında Gaziantep’te 10 otel faaliyetini durdurmak zorunda kaldı. Sektör temsilcileri, düşük doluluk oranları nedeniyle birçok otelin daha kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getiriyor.

Turizmde Sos (3)

Et Skandalı Güveni Zedeledi

Gaziantep’te kısa süre önce bazı işletmelerde at ve eşek eti kullanıldığına dair iddialar, gastronomi turizmi açısından ciddi bir darbe olarak değerlendiriliyor. Yaşanan skandalın ardından şehre gelen turist sayısında düşüş yaşanırken, konaklama taleplerinin de belirgin şekilde azaldığı ifade ediliyor.

Turizmde Sos (6)

Mardin Öne Çıktı

Bayram tatilinde yerli turistin yeni rotası ise Mardin oldu. Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD), otellerde doluluk oranının yüzde 97’ye ulaştığını açıklarken, bu ilgide “Uzak Şehir” dizisi ve sosyal medya etkisinin büyük rol oynadığı belirtiliyor. Bölgedeki cazibe merkezleri arasındaki rekabette Mardin'in öne çıkması, Gaziantep’in dikkat çeken gerilemesini daha da görünür hale getirdi.

Turizmde Sos (4)

Kaynak: Haber Merkezi