Gaziantep Futbol Kulübü’nün yeni sezon öncesi kaleci transferi için girişimlerini sürdürdüğü, Litvanyalı file bekçisi Edvinas Gertmonas ile görüşmelere başladığı iddia edildi. Transfer sürecine ilişkin açıklama ise kırmızı-siyahlı ekibin eski teknik direktörü Marius Sumudica’dan geldi.

Kulüp Başkanı Memik Yılmaz’ın önceki gün bir kaleci transferi yapılacağını açıklamasının ardından gündeme gelen isim, Romanya basınında yer aldı. İddiaya göre Gaziantep FK, Romanya temsilcisi FC Universitatea Cluj’da forma giyen Edvinas Gertmonas ile temaslarını sürdürüyor.

Gaziantep FK'da Radoi Tempoyu Düşürmüyor
Gaziantep FK'da Radoi Tempoyu Düşürmüyor
İçeriği Görüntüle

Teknik direktör Mirel Radoi’nin Litvanyalı kaleciyi kadroda görmek istediği ve görüşmelerin olumlu ilerlediği öğrenildi. Yeni sezonda Zafer’i kadro planlamasında düşünmeyen kırmızı-siyahlıların, kalede rotayı yabancı bir isme çevirdiği belirtildi.

Romanya basınına konuşan Marius Sumudica ise transferin büyük ölçüde olumlu ilerlediğini ifade ederek, “Gertmonas, Gaziantep ile anlaşmaya çok yakın. Transfer için gerekli fonların bulunması gerekiyor. Mütevazı bir miktar ancak Türklerin başka transfer hamleleri de olacak. Gertmonas şu anda serbest statüde ve Gaziantep ile ileri düzeyde görüşmeler yürütüyor” dedi.

Muhabir: İbrahim Sağır