Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında yarın deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Papara Park'ta saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy yönetecek. Kırmızı-siyahlı ekip, Trabzon deplasmanında hem galibiyet hasretini sona erdirmek hem de rakibi karşısındaki ilk galibiyetini almak istiyor.

Ligde geride kalan 9 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Gaziantep FK, topladığı 8 puanla haftaya 15. sırada girdi.

Son galibiyetini ligin 4. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 4-2 mağlup ederek alan Gaziantep temsilcisi, sonraki 5 karşılaşmada galibiyet elde edemedi. Bu süreçte Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Kocaelispor'a 2-0, Arca Çorum FK'ye 3-0, İstanbul Başakşehir'e 2-1 ve Erzurumspor FK'ye 3-1 mağlup oldu.

Son 4 lig maçından puan çıkaramayan Gaziantep FK, galibiyet alamadığı 5 karşılaşmada rakip fileleri 2 kez havalandırırken kalesinde 10 gol gördü.

Gaziantep FK'de 7 eksik

Trabzonspor karşılaşması öncesinde Gaziantep FK'de 7 futbolcu forma giyemeyecek. Erzurumspor FK maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen savunma oyuncusu Myenty Abena, karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.

Sakatlıkları bulunan Fuat Bavuk, Nazım Sangare, Ulrich Meleke, Sontje Hansen, Kacper Tobiasz ve Ogün Özçiçek de Trabzonspor maçının kadrosunda yer alamayacak.

Gaziantep FK, Trabzon deplasmanına eksik gidiyor
Gaziantep FK, Trabzon deplasmanına eksik gidiyor
İçeriği Görüntüle

Trabzonspor karşısında galibiyeti bulunmuyor

Gaziantep FK, Trabzonspor ile Süper Lig'de oynadığı 14 karşılaşmada henüz galibiyet elde edemedi. İki takım arasındaki mücadelelerin 9'unu bordo-mavili ekip kazanırken 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'a deplasmanda konuk olduğu 7 lig maçının 6'sını kaybeden Gaziantep FK, bir karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar, yarın oynanacak mücadelede bu istatistiği değiştirmek için sahaya çıkacak.

Kaynak: AA