CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan fil Gabi’nin öldüğü ve durumun kamuoyundan gizlendiği yönünde ifadeler kullanmış, konu bütçe görüşmeleri sırasında gündeme gelmişti.
Söz konusu açıklamaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, X hesabı üzerinden kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik bir paylaşım yaptı.
Başkan Şahin paylaşımında, fil Gabi’nin Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda bulunduğunu belirterek,
“Gabi, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda çok iyi durumda, sağlığı ve keyfi yerinde. Bu görüntüler de bugün çekildi, ziyarete de açık durumda” ifadelerini kullandı.
“Düzenli beslenmesi ve bakımı özenle yapılıyor”
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın şartlarıyla örnek gösterilen merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Şahin, hayvanların bakım süreçlerine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Avrupa’da ve dünyada şartlarıyla örnek gösterilen merkezimizde, her gün düzenli beslenmesi ve bakımı özenle yapılıyor. Bu konuda son dönemde organize biçimde yapılan haber ve paylaşımlar tümüyle yanlış.”
“Gabi, dünyanın ilk tüp bebek fili”
Fil Gabi’nin özel bir yere sahip olduğunu hatırlatan Şahin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi
“Gabi, dünyanın ilk tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen fili. Gaziantep’te, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamını sürdürüyor. Buyrun gelin, kapımız her zaman açık.”
“Bize sorup doğrusunu öğrenebilirsiniz”
Meclis kürsüsünden yapılan açıklamaların önemine dikkat çeken Başkan Şahin, iletişimin açık olduğunu belirterek, şu çağrıyı yaptı:
“Madem bu konu bütçe görüşmelerinde dile getirilecek kadar merak ediliyor, bir telefon kadar yakınız, bize sorup doğrusunu öğrenebilirsiniz. Gazi Meclis kürsüsünden yapılan her açıklamanın doğru olması hepimiz için çok önemli.”
Zürafa Şakir’i kaybetmiştik
Başkan Şahin açıklamasında, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Zürafa Şakir’e de değindi. Şakir’in doğal yaşamda ortalama 15-20 yıl yaşayan zürafalara kıyasla 32 yıl yaşadığını belirten Şahin, şu bilgileri paylaştı:
“Geçtiğimiz ay, uzun yıllardır bizimle olan Zürafa Şakir’i kaybettik. Doğru ve iyi bakılması sayesinde 32 yıllık uzun bir ömrü oldu.”
Şakir’in son bir yıldır yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle ayağa kalkamadığı ve çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği de hatırlatıldı.
“Gaziantep’e bekliyoruz”
Açıklamanın sonunda Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın Türkiye’nin en büyük ve en çok ziyaret edilen doğal yaşam parkı olduğuna dikkat çeken Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’nin en büyük ve en çok ziyaret edilen doğal yaşam parkıdır. Herkesi tüm gerçeği ve güzellikleri yerinde görmeye davet ediyoruz.”
Sayın Ali Mahir Başarır’ın Meclis’te dile getirdiği tümüyle yanlış açıklamalar sonrası bu bilgiyi paylaşma ihtiyacı doğdu. Sayın Başarır, kendinizden çok emin biçimde fil ölmüş diyorsunuz. Gabi ölmüş gizliyormuşuz!
— Fatma Şahin (@FatmaSahin) December 19, 2025
Gabi, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda çok iyi durumda, sağlığı… pic.twitter.com/h8sCcQgWQd




