Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren okul kantini fiyatları açıklandı.

Pazartesi günü ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrencilerin kantinlerde karşılaşacağı yeni tarife de uygulanmaya başlanacak.

Açıklanan fiyatlara göre geçen yıl 90 liradan satılan tost-ayran menüsünün fiyatı bu yıl 130 liraya yükseldi.

Kantinlerde sık tercih edilen ürünlerden simit 30 liradan, açma ve poğaça ise 35 liradan satışa sunulacak.

Tavuk Döner 145 Lira

Yeni tarifede tavuk dönerin satış fiyatı 145 lira olarak belirlendi.

Öğrencilerin günlük ihtiyaçları arasında yer alan yarım litre su 15 liradan satılırken, bir bardak çayın fiyatı ise 25 lira olacak.

Yeni fiyatlarla birlikte öğrencilerin kantinden yapacağı günlük harcamanın tercih edilen ürünlere göre önemli ölçüde değişmesi bekleniyor.

Üç Çeşit Yemek 245 Lira

Okullarda sunulan tabldot yemeklerin yeni dönem fiyatları da açıklandı. Buna göre üç çeşit yemekten oluşan tabldot menünün günlük fiyatı 245 lira olarak belirlendi.

Dört çeşit yemekten oluşan menü için ise günlük 285 lira ödenecek.

Kantincilerden Yüzde 6,8’lik Artış Açıklaması

İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu, yeni eğitim-öğretim dönemi için belirlenen fiyatlara ilişkin açıklamada bulundu. Kantinciler olarak enflasyonla mücadele kapsamında hareket ettiklerini ifade eden Osmanoğlu, fiyatlarda genel toplamda yüzde 6,8 oranında artış yaptıklarını söyledi. Osmanoğlu, bu yıl fiyatlarda cüzi bir artışa gittiklerini belirtti.

Kaynak: NTV

Yorumlar