Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, toplamda 4 bin öğrencinin bu yardımdan faydalanacağını belirtti. Başkan Doğan, sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime verilen desteğin süreceğini vurguladı.

Meclis toplantısında, Merkezefendi ilçesindeki ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik bu destek önerisi oy birliği ile kabul edildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca 4 bin öğrenciye aylık 600 TL destek sağlanacak.

Ayrıca, bu öğrencilerden en az 500'ünün meslek lisesi öğrencisi olması hedefleniyor. Bu uygulama, meslek liselerine teşvik amacı taşıyor.

Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Mecliste oy birliği ile aldığımız kararla 4 bin öğrencimize aylık 600 TL’lik öğrenim yardımımız devam edecek.

Eğitime olan destekler, çocuklarımıza yapılan katkılar geleceğimiz için yatırımdır. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler de eğitime büyük önem veriyor, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

İlçemizde eğitim gören öğrencilerimize ve onların ailelerine katkı sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bu yardım, öğrenci ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. İhtiyaç sahibi aileler için önemli bir destek sağlayacak olan bu proje, öğrencilere aylık 600 TL katkı sunacak.