Ara Zamlar Geldi
Aralık ayında asgari ücretin artırılması, Ocak ayında ise emekli ve memur maaşlarının zamlanması bekleniyor.
2024 yılının son haftalarında ve 2025 yılının ilk günlerinde milyonlarca asgari ücretli, emekli ve memur, resmi makamlardan gelecek maaş zamlarına dair açıklamaları dikkatle takip edecek.
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları için Ekim ayında enflasyon verileri ve beklentileri doğrultusunda hesaplamalar sürerken, toplu iş sözleşmeleri ve ek protokol görüşmelerinin sonuçları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
Yunusemre Belediyesi'nde Ara Zam
Bu bağlamda, Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’ne bağlı MAYEB A.Ş. çalışanları için ara zam kararı alındığını duyurdu.
Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yunusemre Belediyesi MAYEB A.Ş. çalışanı değerli emekçi arkadaşlarımız, toplu iş sözleşmemize ek olarak, Belediyemiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda, sizleri desteklemek adına ek bir ara zam konusunda anlaşmaya vardık ve protokolümüzü imzaladık.
Bu ara zam, mevcut sözleşmemizin dışında, sizlere ek bir katkı olarak sağlanmıştır.
Bu süreç içinde desteklerini imkanlar dahilinde esirgemeyen Belediye Başkanımız Semih Balaban’a teşekkür eder, emekçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz,” denildi.
Ekim ayı boyunca, toplu iş sözleşmeleri ve ek protokol görüşmeleri sonucunda yeni anlaşmalar yapıldıkça kamuoyunu bilgilendiren duyuruların devam etmesi bekleniyor.