Bakanlık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında gerçekleştirilen ödemeleri bayram öncesinde hesaplara yatırmayı planlıyor.
Bu desteğin amacı, ihtiyaç sahibi vatandaşların bayramı biraz olsun rahat geçirebilmelerini sağlamaktır.
SED ödemeleri, normal şartlar altında her ayın 15'inden sonra yapılırken, Kurban Bayramı dolayısıyla bu ödemelerin daha erken bir tarihte gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Hak sahipleri, PTT üzerinden de bu ödemeleri alabiliyorlar. Özellikle yaşlı, dul, engelli gibi farklı gruplardan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sağlanan bu destek, her ay 5,330 TL olarak belirlendi.
Bu miktar, asgari ücrete yapılan son zammın ardından 3,571 TL'den yükseltilmiştir.
Ayrıca, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu ailelere yapılan ödemelerin de artırıldığını duyurdu.
Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 5,705 TL'den 8,895 TL'ye çıkarıldı. Bu artış, koruyucu ailelerin yükünü hafifletmeyi ve çocukların daha iyi koşullarda bakımını sağlamayı amaçlıyor.
SED ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru şartları ise şöyle: Haklarında bakım tedbiri kararı verilmiş ve sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşebilecek çocuklar ve desteklenmedikleri takdirde aileleri veya yakınları tarafından bakılamayacak durumda olan çocuklar bu destekten faydalanabilir.
Bu şartları taşıyan vatandaşların, SED yardımları için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Bu destekler, özellikle dar gelirli aileler için büyük bir fayda sağlamakta ve sosyal hizmetlerin kapsamını genişletmekte.