İşsizlik Sigortası Fonu'nun kullanımına yönelik önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile fon kaynaklarının yeni istihdam yaratmak amacıyla kullanılabilecek oranı yüzde 30’dan yüzde 50’ye yükseltildi.
İstihdamı teşvik eden harcamalar desteklenecek
Düzenlemeye göre, fon kaynakları artık sadece işsizlik ödeneğiyle sınırlı kalmayacak.
Yeni istihdam alanlarının oluşturulması, çalışanların mesleki becerilerinin artırılması, işsizlik riskinin azaltılması ve teknolojik dönüşümler nedeniyle işsiz kalabilecek bireylerin farklı sektörlere yönlendirilmesi gibi alanlarda kullanılabilecek.
Danışmanlık, araştırma ve personel giderleri de kapsama dahil
Ayrıca fon, işe yerleştirme hizmetlerinin sağlanması, danışmanlık desteği verilmesi, işgücü piyasasına yönelik araştırma ve planlama faaliyetlerinin yürütülmesi gibi uygulamalarda da kullanılabilecek.
Bunun yanı sıra fondan maaş alan vize edilmiş sözleşmeli personel ile kadroya geçenlerin mali ve sosyal hakları da bu kaynaklardan karşılanabilecek.