Meclisten sesler yükselmeye başladı. Bazı milletvekilleri maaşlarda adaletsizliğin olduğunu dile getirerek 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun da değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. Meclise sunulan bu teklif kanunlaşıp yasalaşırsa ne olacak?

2000 yılı sonrası emekli olanları ilgilendiren intibak kararı gündem de sıcaklığını koruyor.

Konu ile ilgili CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız meclise kanun teklifinin sunulduğunu yasalaşması halinde işçilerin, Bağ-kur'luların ve 1 Ekim 2008 yılı sonrası işe giren memurların bu faydadan yararlanabileceğini ifade etti.

Eğer Yasalaşırsa Emekli için Değişen Ne Olacak?

Emeklilerin her geçen gün yaşamakta zorlandığı bir dönemde standartları yükseltecek bu kanun teklifinde neler yer alıyor?

Yeni dönemde emeklinin hayatta kalabilmek için ek iş yapmasına gerek kalmayacak. Serbest zamanda sosyal aktiviteler ile ilgilenme fırsatı bulacak.

Emekli için maaş kesintisizliği de ortadan kalkmış olacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı bulunanlar, 8 Eylül 1999 ve 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ile 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar üç farklı sistemde inceleniyor. Bu durum kamuoyunda adaletsizliği beraberinde getiriyor.

En Düşük Kök Aylığı İki Katına Ulaşacak!

Maaşlar arasında oluşan ciddi uçurumları ortadan kaldırabilmek, gelir adaletsizliğini önleyebilmek için bu kanunun büyük fayda olacağı düşünülüyor.

Öte yandan 2000 yılı sonrası emekli olan 10 milyonu aşkın intibak mağduru bu düzenlemeden kazançlı çıkacak.

Katsayı %30'dan %100'e yükseldiği anda kök maaşı 9.000 lira olan bir emeklinin maaşı 30 bin liraya ulaşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerin yılı olarak ilan ettiği 2024 yılı sona ermeden böyle bir düzenleme meclisten geçer mi? henüz bilinmiyor.

Konuyla ilgili hükümetin önümüzdeki günlerde yeni bir karar alıp açıklama yapması bekleniyor.