2023 yılında, lisans düzeyinde özel eğitim öğretmenliği mezunları %96,2 ile en yüksek istihdam oranına sahip olurken, bu durum Gaziantep'teki eğitim fakülteleri için öğrencilere yol gösterici olabilir.

Ayrıca, tıp (%95,3), dil ve konuşma terapisi (%93,9), elektrik öğretmenliği (%93,2) ve ebelik (%92,4) bölümleri de yüksek istihdam oranlarına sahip.

Sağlık ve refah (%87,4), mühendislik, imalat ve inşaat (%83,7), eğitim (%79,8), bilişim ve iletişim teknolojileri (%79,6), ve iş yönetimi ve hukuk (%74,8) alanları, Gaziantep'teki üniversitelerde öne çıkan ve yüksek istihdam sağlayan bölümler arasında.

Ön lisans düzeyinde ise polis meslek eğitimi (%92,1) en yüksek istihdam oranına sahip.

Elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı gibi teknik programlar ile endüstriyel kalıpçılık ve metalurji gibi uygulamalı disiplinler de yüksek istihdam potansiyeline sahip.

Gaziantep'teki öğrenciler, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarını göz önünde bulundurarak eğitim yollarını seçebilirler.

Sağlık, mühendislik ve teknoloji alanları, özellikle kentteki sanayi ve hizmet sektörlerindeki gelişmelerle paralel olarak mezunlarına geniş iş imkanları sunmaya devam ediyor.

TÜİK'in verileri, Gaziantep'teki gençler için gelecekteki meslek seçimlerinde önemli bir yol gösterici olabilir. İş gücü piyasasının talepleri ve akademik programların bu taleplere cevap verme kapasitesi, öğrencilerin mesleki başarılarına doğrudan etki edecek nitelikte.