.
Yıllık 10 milyar doları aşan ihracatı, üretim kapasitesi ve girişimci yapısıyla öne çıkan Gaziantep’te son yıllarda konkordato başvuruları dikkat çekiyor.
Borçlarını yeniden yapılandırarak faaliyetlerini sürdürmek isteyen şirketlerin başvurduğu konkordato süreçlerinde mahkemelerden yeni kararlar gelmeye devam ediyor.
Ekim ayının ilk günlerinde de kentteki konkordato dosyalarına ilişkin önemli gelişmeler yaşandı.
Ekim Ayının İlk 6 Gününde Yeni Kararlar
İlan.gov.tr’de yayımlanan ilanlara göre Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ekim ayının ilk 6 günlük döneminde kentte faaliyet gösteren 2 firma ile bu firmaların yöneticilerini ilgilendiren konkordato dosyalarında karar verdi.
Mahkeme, bazı dosyalarda daha önce verilen kesin mühlet kararlarını kaldırırken bir firma ve yöneticisi hakkında ise 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.
Fıstık Tekstil Hakkındaki Kesin Mühlet Kaldırıldı
Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Fıstık Tekstil ile şirket yöneticisi Abdulcelil Karayılan hakkında daha önce verilen 1 yıllık kesin mühlet kararının kaldırılmasına hükmetti.
Muharrem İlhan hakkında daha önce verilen 1 yıllık konkordato kararı da mahkeme tarafından kaldırıldı.
ASK Yağ ve Lojistik’e 1 Yıllık Kesin Mühlet
ASK Yağ ve Lojistik ile şirket yöneticisi Ahmet Kaya hakkında ise mahkemeden 1 yıllık kesin mühlet kararı çıktı.
Böylece Ekim ayının henüz ilk 6 günlük döneminde Gaziantep’te faaliyet gösteren firmalara ilişkin konkordato dosyalarında yeni kararlar alınmış oldu