Kışa Hazırlık Başladı

Gaziantep genelinde, soğuk havalar yaklaşırken ihtiyaç sahibi hanelere yönelik kömür ve odun yardımları başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen uygulama, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından organize ediliyor.

Yardımlar kapsamında hanelere torbalı kömür, odun ve çeşitli yakacak malzemeleri sağlanıyor.

Kimler Faydalanabiliyor?

Yakacak desteği, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu çerçevesinde veriliyor.

Sosyal güvencesi olmayan veya hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlar bu yardımdan yararlanabiliyor.

SYDV ekipleri, muhtaçlık durumunu yerinde inceleyerek uygun haneleri belirliyor. Yardımdan faydalanacak kişilerin, ikamet ettikleri adreste yaşadıklarını belgelemeleri ve kimlik bilgilerini sunmaları gerekiyor.

Başvuru Şartları ve Gerekli Belgeler

Yardım almak isteyen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, gelir kriterlerini karşılamaları ve sosyal güvencelerinin bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca hane içinde yaşlı, engelli veya kronik hastalığı bulunan bireyler için ek belgeler talep edilebiliyor.

Başvuru sürecinde şu belgeler isteniyor:

T.C. kimlik kartı

İkametgah belgesi

Gelir durumunu gösteren belge (gerektiğinde)

Engellilik veya sağlık raporu

Başvuru Noktaları: SYDV ve e-Devlet

Gaziantepliler, bağlı bulundukları ilçedeki Kaymakamlık binasında yer alan SYDV ofislerine giderek başvuruda bulunabiliyor. Başvuru sırasında hane gelir durumu, sosyal güvence ve kişi sayısı detaylı şekilde inceleniyor.

Dijital işlem tercih eden vatandaşlar ise www.turkiye.gov.tr

adresinden “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sekmesi üzerinden online başvuru yapabiliyor.

Başvuru sonuçları, e-Devlet’te “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümünden takip edilebiliyor.

Gaziantep’te Dağıtımlar Başladı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bu yıl 34 bin ton torbalı kömür dağıtımı planlandı. Şehitkamil ilçesinde ise 1.150 ihtiyaç sahibi aileye 500 kilogram odun yardımı yapıldı. Yardımlar, SYDV ekipleri tarafından doğrudan ailelerin adreslerine teslim ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ayrıca Türkiye genelinde yakacak ve elektrik destekleri için toplam 2,5 milyar TL bütçe ayırdı.

Editör Hakkında