Ekonomik koşullar sanayiciden KOBİ'lere, tüccardan küçük esnafa kadar iş dünyasının farklı kesimlerini etkilemeye devam ediyor.

Artan kira, enerji, personel ve diğer işletme giderleri karşısında faaliyetlerini sürdürmekte zorlanan bazı esnaflar iş yerlerini kapatma yoluna gidiyor.

Gaziantep'te cadde ve sokaklarda sayıları artan "Satılık" ve "Kiralık" ilanları da esnafın yaşadığı sıkıntıları gözler önüne seriyor.

7 Ayda 57 Bin 992 Esnaf Kepenk İndirdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), ocak-temmuz döneminde iş yeri açan, kapanan ve meslek terki veren esnafa ilişkin istatistikleri açıkladı.

Verilere göre yılın ilk 7 ayında Türkiye genelinde 169 bin 835 esnaf yeni iş yeri açarak ticari faaliyete başladı.

Aynı dönemde 57 bin 992 esnaf iş yerini kapatırken, 15 bin 167 esnaf ise meslek terki verdi.

Rakamlar, bir taraftan yeni işletmeler ticaret hayatına katılırken diğer taraftan on binlerce esnafın faaliyetlerini sonlandırdığını ortaya koydu.

Gaziantep’te 618 Esnaf Kepenk Kapattı

Ekonomik koşulların etkisinin hissedildiği kentlerden biri de Gaziantep oldu.

Ocak-temmuz döneminde kentte 3 bin 90 esnaf yeni iş yeri açarak ticaret hayatına adım attı.

Aynı 7 aylık dönemde Gaziantep'te 618 esnaf iş yerini kapattı.

256 esnaf ise meslek terki vererek faaliyet gösterdiği meslek kolundan ayrıldı.

Yorumlar