Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Kırsalda Bereket, Küçükbaşa Destek” projesinde başvuru süreci için geri sayım başladı.
Program kapsamında üreticilere 95’i dişi, 5’i erkek olmak üzere toplam 100 küçükbaş hayvan verilmesi planlanıyor.
“Hayvan Desteğiyle Sınırlı Değil”
Projede yalnızca hayvan dağıtımı yapılmayacak. Üreticilere aynı zamanda 2 yıl geri ödemesiz, toplam 7 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sunulacak.
Bunun yanı sıra hayvan başına aylık 150 TL bakım desteği sağlanacak. Toplamda 15 bin liraya ulaşan bu destekle üreticinin yükü hafifletilecek.
Ayrıca ilk yıl için TARSİM sigortası da devlet tarafından karşılanacak. Böylece üreticinin olası risklere karşı korunması hedefleniyor.
“Teslimatlar Yılın İkinci Yarısında”
Projenin uygulama süreci nisan ayında başlayacak. Hayvanların dağıtımı ise yılın ikinci yarısında gerçekleştirilecek.
Dağıtılacak küçükbaşlar, TİGEM çiftliklerinde yetiştirilen damızlık hayvanlar arasından seçilecek.
“Gençler Ve Kadınlar Öncelikli”
Projede özellikle genç üreticiler, kadın girişimciler ile veteriner, ziraat ve gıda mühendisliği mezunlarına öncelik verilecek.
Bu kapsamda kırsalda üretimin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliğin artırılması hedefleniyor.
“Başvuru İçin Şartlar Netleşti”
Destekten yararlanmak isteyenlerin aktif bir işletmeye sahip olması veya ağılı bulunduğunu ya da kuracağını taahhüt etmesi gerekiyor. Ayrıca yeni başlayacak üreticiler için eğitim sertifikası şartı aranıyor.
“Hayvanlar Satılamayacak”
Destek kapsamında verilen anaç hayvanların kredi süresi boyunca satılması yasak olacak. Ancak doğan kuzular üreticiye ait olacak ve gelir kaynağı oluşturacak.
Kaynak: Cnntürk
“Hayvanlar Satılamayacak”
Destek kapsamında verilen anaç hayvanların kredi süresi boyunca satılması yasak olacak. Ancak doğan kuzular üreticiye ait olacak ve gelir kaynağı oluşturacak.
Kaynak: Cnntürk