30 Büyükşehirde Tek Verici Dönemi Başlıyor

İbrahim Erdoğan, Türkiye genelinde Radyo-TV yayıncılığı alanında “tek verici tesis” modeline geçilmesinin planlandığını belirterek, bu kapsamda İstanbul ve Çanakkale’den sonra Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Eskişehir, Antalya, Malatya, Diyarbakır, Denizli, Kayseri, Adana, Manisa, Erzurum, Van, Zonguldak, Kütahya, Kastamonu, Muğla ve Gaziantep gibi birçok şehirde de benzer kulelerin inşa edileceğini açıkladı.

Gaziantep’in Yeni Simgesi Olacak

Gaziantep'te yapılacak kule, yaklaşık 1.5 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak.

Yeni verici kulesi, sadece teknik bir altyapı yatırımı olmanın ötesinde, kentin siluetine modern ve estetik bir dokunuş da katacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem yayın kalitesinin artırılması hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Teknoloji ve Estetik Bir Arada

Yeni nesil kuleler, çok sayıda radyo ve televizyon kanalının ortak yayın yapabileceği teknik altyapıya sahip olacak.

Böylece çatı ve tepe noktalarında görüntü kirliliğine neden olan çoklu anten sistemleri ortadan kaldırılacak.

PTT A.Ş., bu projeyle hem yayın kalitesini artırmayı hem de şehir estetiğini korumayı amaçlıyor.

Editör Hakkında