Gaziantep'te gastronomi, kültür ve sanatın buluştuğu GastroAntep Kültür Yolu Festivali, yoğun katılımla tamamlandı.
Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği festival, şehirdeki ticari hareketliliğe de katkı sağladı.
Festivalin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, organizasyonun ziyaretçi sayısında bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştığını duyurdu.
GastroAntep'e 2 milyonu aşkın ziyaretçi
Festivalin ulaştığı ziyaretçi sayısını paylaşan Başkan Şahin, organizasyonun Gaziantep açısından önemli bir başarıya imza attığını belirtti.
Şahin, “Dünyanın en çok ziyaretçi çeken, yerel ekonomiye en güçlü katkıyı sağlayan şehir etkinliklerinden biri olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali, tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdı bu yıl” ifadelerini kullandı. Bu yıl 2 milyonu aşkın ziyaretçinin ağırlandığını açıklayan Şahin, festivalin Gaziantep'in gastronomi ve kültür turizmindeki gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.
“Bir haftada iki-üç aylık iş yaptık”
Festivalin ekonomik etkilerine de değinen Şahin, özellikle küçük esnafın organizasyon süresince yaşanan hareketlilikten memnun kaldığını aktardı.
Gaziantep'in farklı noktalarında ticaretin canlandığını belirten Şahin, “Bir haftada iki-üç aylık iş yaptık diyen küçük esnafımız çok mutluydu” sözleriyle festivalin esnafa sağladığı katkıyı anlattı. Şahin, ekonomik hareketliliğin yalnızca yeme-içme sektörüyle sınırlı kalmadığını, ticaretin farklı alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin de festivalden olumlu etkilendiğini ifade etti.
Kadın kooperatifleri ürünlerini tanıttı
GastroAntep'in önemli katılımcıları arasında yer alan kadın kooperatifleri de festival boyunca Gaziantep'in yöresel ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Coğrafi işaretli ürünlerin Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen misafirlere tanıtıldığını belirten Şahin, kadın kooperatiflerinin organizasyondan duyduğu memnuniyete dikkat çekti.
Festivalde üreticilerin yanı sıra gastronomi alanında çalışan şefler, akademisyenler ve öğrenciler de yer aldı. Şahin, tarladan mutfağa uzanan üretim sürecinde emeği bulunan herkesin bu büyük organizasyonun bir parçası olduğunu ifade etti.
“Gaziantep çok mutluydu”
Festivalin yalnızca ziyaretçi sayısıyla değil, oluşturduğu birliktelikle de öne çıktığını belirten Başkan Şahin, Gaziantep'in farklı kültürlerden gelen misafirleri ağırladığını söyledi.
Şahin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye'nin dört bir yanından, çevre şehirlerden ve dünyanın dört köşesinden gelen misafirlerimiz çok mutluydu. En önemlisi de, dünyanın en büyük gönül sofrasında gastronomiyi, kültürü, ilmi, sanatı ve bereketi buluşturan Gaziantep çok mutluydu!”
Gelecek yıl için yeniden buluşma mesajı
Organizasyonun hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde görev alanlara teşekkür eden Şahin, festivalin gelecek yıl da aynı heyecanla düzenleneceğini belirtti.
Başkan Şahin, “Bu büyük başarıya emek veren başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl, aynı heyecanla yeniden buluşmak üzere…” sözleriyle paylaşımını tamamladı.