TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikleri görüşmeye başladı.

Tartışılan kanun teklifi, özellikle engelli çalışanların emeklilik haklarını kısıtlamayı amaçlayan düzenlemeler içeriyor.

“ENGELLİ EMEKLİLİĞİ BİTECEK”
Özgür Erdursun, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, engelli vatandaşların emeklilik haklarının kısıtlanmasına yönelik tepkisini dile getirdi. “Engelli (vergi indirimli) emekliliği de bitiriyorlar. Göz göre göre milletin yasal haklarını ellerinden alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Erdursun ayrıca, “2008’den önce sigortalı olanlar da etkilenecek” diyerek, yeni düzenlemenin kapsamının genişliğine dikkat çekti. 1 Ekim 2008’den sonra getirilen değişikliklerle, engelli emekliliğinin vergi indirim belgesi ile sağlanan statüsünün, çalışma gücü kaybı şartıyla değiştirildiğini belirtti.


“Kapsam 1.10.2008’den önce sigortalı olanları da içine alacak! Engelli emeklilik bitecek! Yazık çok yazık! Göz göre göre milletin yasal haklarını ellerinden alıyorlar” şeklinde konuşan Erdursun, duruma olan tepkisini açıkça ortaya koydu.

Bu düzenlemenin etrafındaki tartışmalar sürerken, engelli bireylerin emeklilik haklarının korunması yönünde çağrılar artıyor.