Kampanya Detayları
Kaplıca Tedavisi: Emekliler, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında kaplıca tedavilerinden ücretsiz yararlanabilecekler. Tedavi, romatizmal hastalıklar, cilt rahatsızlıkları, sinir sistemi bozuklukları ve solunum yolu hastalıkları gibi birçok sağlık problemine olumlu etkiler sağlıyor.

Başvuru Süreci:

Sağlık Kurulu Raporu: Emeklilerin kaplıca tedavisi için başvurmadan önce bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekim tarafından verilen sağlık kurulu raporunu almaları gerekiyor.

Başvuru Zamanı: Rapor düzenlendiği gün dahil olmak üzere, en geç 5 iş günü içinde kaplıca tesisine başvurulmalı. Başvuru süresi aşıldığında, 6 ay içinde sevk belgesi alınması gerekiyor.

Tedavi ve Yol Giderleri
Tedavi Süresi:

Normalde 30 seanslık bir tedavi sınırı bulunmaktadır, ancak sürekli tedavi gerektiren durumlarda SGK'nın fizik tedavi seansları 30'u aşabilir.

Tedaviye başlamak için alınan sağlık raporunun tarihinden itibaren 15 gün içinde tedaviye başlanmalı. Bu süre aşıldığında, yeni bir sağlık raporu gerekmektedir.

Tedavi sırasında 5 iş gününden fazla ara verildiğinde, SGK masrafları karşılamak için yeni bir rapor düzenlenmelidir.

Yol Giderleri ve Refakatçi Desteği:

Tedavi sağlanabilecek en yakın kaplıca tesisi baz alınarak yol giderleri ödenmektedir.
Rapor veya sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğu belirtilirse ve refakatçinin kaldığı belgelendirilirse, refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri de karşılanmaktadır.
SGK, her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapmaktadır.

Kaplıca Tedavisi Yapılabilecek Tesisler:

Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş kaplıca tesisleri SGK'nın ödeme kapsamına alınmaktadır.

Bu uygulama ile SGK, emeklilerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişmelerini ve kaplıca tedavisinin sağlık üzerindeki faydalarından daha geniş bir kesimin yararlanmasını hedeflemektedir.

Emeklilerin bu sağlık hizmetinden faydalanabilmesi için gerekli adımları zamanında atarak, sağlık durumlarını iyileştirecek tedavilere erişimlerini sağlamaları önem taşımaktadır.