Bakan Göktaş, Siirt’te gerçekleştirilen “Türkiye Buluşmaları” etkinliğinde vatandaşlarla buluştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay içinde yaşlı ve engelli vatandaşlar için ayrılan toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yardımın banka hesaplarına yatırıldığını duyurdu.
Göktaş, bakanlık olarak Türkiye genelinde refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” vizyonuyla toplumu her alanda desteklediklerini belirtti.
Ayrıca, yaşlı ve engelli bireylerin toplum içinde aktif ve etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak adına çeşitli destekler sağladıklarını ifade etti.
Bakan Göktaş, evde bakım hizmetlerinden yararlanan 3 bin 754 vatandaşın bulunduğunu belirtti. Ayrıca, engellilerin aile yapılarının korunması ve güvenli bir gelecek sağlama yönünde çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun yeni dönem uygulamalarına ilişkin bilgiler verdi.
Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta doğurganlık oranlarının düşük olması nedeniyle başlatılan projede, şimdiye kadar 12 bin 132 genç çiftin başvurduğunu, uygun şartları taşıyan yaklaşık 4 bin çifte kredi sağlandığını belirtti.
Ayrıca, gelir kriterlerinin 2 asgari ücretten 2.3 asgari ücrete yükseltildiğini, bu sayede daha fazla genç çiftin bu desteklerden faydalanabileceğini ifade etti.