Şahinbey Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Bebek Bezi Desteği" projesi kapsamında üçüncü ve sonraki çocuklar için sunulan bir yıllık bez yardımı devam ediyor.
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek Projesi’yle birlikte ailelere hem manevi hem de maddi destek sağlamaya devam ettiklerini duyurdu.
186.000 Aile Ziyaret Edildi
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek Projesi çerçevesinde 186 bininci bebeği evinde ziyaret etti.
Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 15 yıldır aileleri doğum sonrası evlerinde ziyaret ettiklerini belirtti.
Bu ziyaretlerde, belediye tarafından bebek battaniyesi, anne-çocuk bakım rehberi, ateş ölçer ve anne çantası gibi hediyeler takdim ediliyor.
Üçüncü Çocuk ve Sonrasına 1 Yıl Boyunca Bez Desteği
Başkan Tahmazoğlu, nüfusun gençleşmesini teşvik etmek amacıyla yeni bir uygulamayı başlattıklarını belirtti.
Buna göre, üçüncü ve sonrasında doğan çocuklar için bir yıl süresince bebek bezi desteği sağlanacak.
İkiz veya üçüz gibi çoklu doğumlarda ise ilk çocuktan itibaren bez yardımı verilecek. Projenin temel amacı, ailelerin maddi yükünü hafifletmek ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmek.
Başvuru Şartları Nelerdir?
Projeye dahil olmak isteyen ailelerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
En az 6 aydır Şahinbey ilçe sınırları içinde ikamet ediyor olmak
0–12 ay arasında bebeğe sahip olmak (1 yaşını geçmiş çocuklar kapsam dışıdır)
Ailenin geliri 2 asgari ücretin altında olmalı
Tekli doğumlarda 2. çocuk ve sonrası, çoklu doğumlarda ise ilk çocuktan itibaren destek verilmektedir.
Başvuru Nasıl Yapılacak?
Bebek bezi desteği başvurusu için detaylı bilgilendirme henüz yapılmadı. Ancak, başvuruların Şahinbey Belediyesi'nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulması bekleniyor.
Ailelerin başvuru sürecini kaçırmamak için belediyenin açıklamalarını yakından takip etmeleri öneriliyor. En son Ocak ayında belirli sayıda aileye destek sağlandığı biliniyor.