"İnsanlarımızın Evinde Donmasına İzin Vermeyeceğiz"

Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada ekonomik krizin en çok dar gelirli kesimi etkilediğini belirterek hükümeti eleştirdi.

Yavaş, "Enflasyonu düşürmek için çok kazanandan çok vergi almak yerine, yıllardır olduğu gibi yine yükü dar gelirlerin üzerine koydular," ifadelerini kullanarak, "Biz bunu seyretmeyeceğiz, insanlarımızın evinde donmasına izin vermeyeceğiz, açlıktan ölmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Geniş Kapsamlı Destekler Geliyor

Yeni program kapsamında Ankara’daki asgari ücretli vatandaşlara birçok alanda yardım yapılacak.

Nakdi yardımların yanı sıra doğalgaz, ekmek, süt, su faturalarında indirimler sağlanacak.

Ayrıca kırtasiye, kantin, ulaşım destekleri ile muayene ve ilaç katılım payları da belediye tarafından karşılanacak.

"Önceliğimiz, Gerçek İhtiyaç Sahipleri"

Ankara’da yaklaşık 1 milyon 438 bin asgari ücretli bulunduğunu belirten Yavaş, destekten faydalanan aile sayısının 200 bini geçtiğini açıkladı.

Yavaş, desteklerin dağıtımında belirleyici kriterin gerçek ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Önceliğimiz, ihtiyaç sahibi ailelerdir. Desteklerimizdeki belirleyici kriter, gerçek ihtiyaçtır" dedi.

Emeklilere Destek Devam Edecek

Mansur Yavaş, belediye olarak emekli vatandaşları da unutmadıklarını belirterek, bu yardımlardan onların da faydalanacağını ifade etti.

Yavaş, “Yıllarca bu memlekete ter dökerek hizmet etmiş emeklilere yapılan bu muamele ve layık görülen maaş, ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır,” diyerek, emeklilere yönelik desteklerin süreceğini duyurdu.