Piyasalar yeniden hareketli. Sert yükselişlerin ardından düşüş mü gelecek? Uzman isim İslam Memiş tek tek açıkladı. Altının gram fiyatı ons yönünde aşağı yönlü düşüşlere başladı. Piyasalardaki hareketlilik sona mı veriyor? sorusu gündeme geldi.
Özellikle yatırımcının gözü kulağı uzmanlara çevrildi. Ünlü ekonomist yeniden bir alım fırsatı oluşur mu? sorusunu yanıtladı. Altın rotasını ters yöne çevirdi. Ons'taki rekor yerini düşüşe bıraktı.
Piyasalardaki bu ani düşüşün sebebini uzman ekonomist İslam Memiş tek tek değindi.
Amerika'nın popüler Bankası FED 20 Mart tarihinde faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi piyasalar yine hareketli.
Karar sonrası yeniden bir fiyatlama bekleniyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca altında bir baskılama olacak. Bu durum yatay bir süreci beraberinde getirecek.
“Düşüşler Alım Fırsatı Olacak!”
Bu bir haftalık süreçlerde düşüş görülebilir. Kısa süreli bu düşüşler birer alım fırsatı olarak görülmelidir. Dün serbest piyasalarda 2.438 TL'ye kadar yükselerek yeni rekora imza atan altın bu sabah 2.400 TL'ye kadar geriledi.
Peki ons cephesinde bu gerileme daha ne kadar sürecek?
Uzman analist İslam Memiş: “ABD verisi sonrası 2.155 dolar seviyesine kadar geriledi. Ons altın tarafında bu gerilemenin devam edeceğini düşünmekteyim. Gram altındaki bu çekilme kısa süreli olacak.” Doğrudan dolardaki güçten destek bulan gram için uzman ekonomistin 2024 yılı beklentisi 3.000 TL
14 Mart Perşembe Piyasalarda Son Durum!
Altın ve Para Piyasalara Uzmanı İslam Memiş’in gündeme dair yatırımcıyı bilgilendirdiği 14 Mart Perşembe günü gram altın 2.236 TL'den işlem görüyor.
Aynı saatlerde ons altın 2.163 dolardan alıcısını buluyor. Çeyrek altın 3.947 TL. Yarım altın 7.894 TL. Cumhuriyet altını 16.126 TL.
Bu yaz düğün yapacaklar için:
- 22 ayar bilezik 2.199 TL
- Kapalı Çarşı 5'li altın 78.183 TL
- 14 ayar altın 1.287 TL
- 18 ayar altın 1.632 TL
- 22 ayar altın 2.188 TL