Sağlık Bakanlığı personelini ilgilendiren 2025 yılı promosyon süreci devam ediyor. Anlaşmalar, bakanlık tarafından değil, il müdürlükleri aracılığıyla yürütülüyor.

Bu nedenle farklı şehirlerde farklı tutarlar gündeme gelirken, promosyon ödemelerinde taban ücret belirlenmesi yönünde çalışmalar sürüyor.

Promosyon görüşmeleri iller üzerinden yürütülüyor

Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının promosyon anlaşmaları tamamlanırken, Sağlık Bakanlığı çalışanları da yeni anlaşmalar için bekleyişte.

Promosyon görüşmeleri her ilde ayrı ayrı gerçekleştiriliyor. Bu nedenle iller arasında fark oluşmaması için Sağlık Bakanlığı’nın taban ücret belirleme hazırlığı yaptığı öğrenildi.

100 bin lira taban ücret gündemde

Henüz resmi açıklama yapılmasa da bazı kaynaklara göre Bakanlık, Ziraat Bankası ile yürütülen görüşmelerde 100 bin TL taban promosyon konusunda uzlaşma sağladı.

Bazı illerde bankaların 70 bin TL seviyesinde teklifler sunduğu belirtilirken, adalet duygusunun zedelenmemesi adına taban tutarın ülke genelinde eşitlenmesi bekleniyor.

Sendikalardan “yeniden değerlendirme” çağrısı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, mevcut anlaşmaların çalışan beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Kahveci, “Bakanlık, sosyal taraflarla yeniden değerlendirme yapmalı ve promosyon tutarının artırılması yönünde adım atmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kahveci ayrıca, her yıl bir maaş tutarı kadar promosyon verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ödemelerde yeni dönem beklentisi

Sağlık çalışanlarının gözü promosyon ödeme tarihleri ve tutarlarında. Bakanlığın yeni düzenlemesiyle birlikte 2025 yılı için en düşük promosyon ödemesinin 100 bin TL seviyesine ulaşması bekleniyor.

Resmî duyuruların ise önümüzdeki haftalarda yapılması öngörülüyor.