Genç Çiftlere Faizsiz Kredi Desteği
Evlilik hazırlığı yapan gençlere, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği sunuluyor. Erdoğan, bu adımının gençlerin evliliklerindeki mali yüklerini hafifletmeyi amaçladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararının motivasyonunu şu sözlerle ifade etti: "Geçmişte yaptığımız üç çocuk kütlesinin ne kadar sağlıklı olduğunu bugün daha net görüyoruz. Türkiye'nin geleceği için aileye ulaşmak kritik önemdedir."

Doğumları Artıyor
Yeni düzenlemelerle birlikte çocuk sahibi ailelere yönelik maddi destek artırılıyor:

İlk çocuk için: Tek seferlik doğum yardımı 5 bin TL'ye yükseltildi.
İkinci çocuk için: Her ay 1.500 TL düzenli ödeme yapılacak.

Üçüncü ve sonraki çocuklar için: Aylık 5 bin TL desteği sağlanacak.
Bu düzenlemelerin, genç nüfus artışını artırmayı ve ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi hedeflediği belirtildi.

Konut ve Uzaktan Çalışma Desteği
Genç çiftlere yönelik konut destek programları geliştirilirken, kadınların iş akışının artırılması için uzaktan çalışma modelleri üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Nüfus Artışındaki Düşüş Alarm Veriyor
Erdoğan, Türkiye'nin nüfus artış hızındaki kritik düşüşe dikkat ederek, bu gidiş dönüş çevirmek için aile odaklı politikaların parlaklıklaştırılmasının değiştiğini söyledi.

Yeni adımların, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gücünü güvence altına almayı hedeflediği vurgulandı.

Editör Hakkında