Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına yönelik emeklilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmaların başladığını duyurdu. Programda konuşan Bakan, "Ev kadınlarımızla birlikte toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak." dedi.
Ev kadınlarına sağlanacak emeklilik avantajlarıyla ilgili zaman ve şartların oluştuğunda sendika ve sivil toplum kuruluşlarından gelecek görüşlere değineceklerini belirten Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek düzenlemeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Ayrıca, Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, bu sözün seçim öncesinde verilmiş olduğunu ve bütçe disiplini doğrultusunda bu adımların atılacağını belirtti.
ORTA VADEDE BU YAPILACAKTIR
Sosyal Güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara dair bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin çalışmaların seyrini paylaştı. Bu konudaki kararların, alandaki sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde şekilleneceğini belirten Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek düzenlemeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi sözünü ise bütçe disiplini çerçevesinde yerine getireceklerini vurguladı. Orta vadede hayata geçirilecek bu düzenlemelerle sosyal güvenlik sisteminin istikrarını sürdürmeyi hedefliyor.