Geçen sene Kurbanlık fiyatlarını son günlere doğru yüksek fiyatlarda açıklayan bazı üreticilere bakanlık tarafından gönderilen müfettişlerle denetim gerçekleştirilmişti. İncelemeler sonucu kurban fiyatları için ortak fiyat belirlenmişti. Bu sene ise herhangi bir fiyat açıklaması yapılmayacağı öğrenildi.
Gaziantep’te sektör kaynaklarından alınan bilgiler sonucu kurban fiyatlarının ne oranda artacağı belirsizliğini korurken genel fiyatların serbest piyasaya göre uygulanacağı bildirildi.
Kilosu 220 TL
Koyun- büyükbaş hayvanlarda da serbest piyasanın devam edeceği kesinleşti. Şu an Gaziantep koyun fiyatının kilosu 220 TL olduğu belirtilirken bayrama kadar ise 230 TL olması bekleniyor. Kurbana doğru genelde fiyatların 5-10 TL fazla olacağı söylendi.
"Koyuncu Sevinecek Ama Kurbancı Ne Olacak?"
Et üreticisi, “Bizim fiyat açıklamamamızın bir anlamı yok. Zaten bizim açıkladığımız fiyatın 15-20 eksiğine veriyor. Yüksek veremiyor. Yine kurbancıyı aldatıyor. Örneğin, 230-240 TL Koyun desem. Koyuncu sevinecek ama kurbancı ne olacak? Bunu emekli maaşıyla alamayan insan var, doğru mudur? O yüzden fiyat belirlenmeyecek, serbest piyasa olacak.” ifadelerini kullandı.