Kurban Bayramı ile birlikte Gaziantep’te esnaf beklenenden daha sakin günler geçiriyor. Geçmiş yıllarda yoğun ilgi gören şehrin tarihi yerleri, bu bayramda beklenen kalabalığı yakalayamadı. 

Şahinbey’den Bayramda Kokuya Geçit Yok! Şahinbey’den Bayramda Kokuya Geçit Yok!

Esnafı Şaşırtıyor 

Kurban Bayramı’ndaki bu sessizlik hem esnafı hem de şehri ziyaret edenleri şaşırtıyor. Esnaf, geçen yıllara nazaran işlerin durgun olduğunu ifade ederek, bayram bereketinin çarşıya yansımadığını dile getirdi. Esnaf, bayramdan sonra hareketliliğin artmasını bekliyor. 

 “Hükümet Bir Çözüm Bulmalı”

Esnaf, çözümün kendi ellerinde olmadığını söylüyor. Devletin ekonomiye müdahale etmesi gerektiğini ifade eden bir başka esnaf, “Biz elimizden geleni yapıyoruz ama kimse gelmeyince ne yapabiliriz? Çare bizde değil, hükümet bir şeyler yapmalı,” diyerek içinde bulundukları çıkmazı dile getiriyor.’’ dedi.

Kaynak: Haber Merkezi