Embesil, kelimesi söylenişi açısından kulağa ilginç gelen kelimelerden biri olmaktadır. Embesil kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Peki, embesil argoda ne demek?
Embesil Ne Demek?
“Embesil” terimi, bir kişinin zekâ düzeyinde belirgin bir gerileme veya kısıtlama olduğunu ifade eden bir argo kelime olarak kullanılmaktadır. Kelime genellikle birinin zekâ düzeyini eleştirmek, alay etmek veya aşağılamak amacıyla kullanılır.
Ancak bu terim kullanımıyla birlikte birçok sorun ve etik mesele beraberinde gelir. İlk olarak zekâ düzeyi kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterebilir ve tek bir ölçü ile tam olarak belirlenemez. Zekâ, çok boyutlu bir kavramdır ve sadece IQ testi veya benzeri değerlendirme araçlarıyla sınırlı değildir. Bir kişinin zekâ düzeyi, dil becerisi, problem çözme yeteneği, yaratıcılık, sosyal beceriler ve diğer birçok faktöre bağlı olarak değerlendirilmelidir.
Embesil insan ne demek?
İkincisi “embesil” gibi aşağılayıcı terimler, insanların onurunu zedeler ve saygısızlık içerir. Her bireyin eşit ve saygın bir şekilde muamele görmeye hakkı vardır. Başkalarını aşağılayıcı veya küçümseyici ifadeler kullanmak, toplumsal uyum ve iletişim açısından olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu tür ifadelerin kullanımı, kişiler arasında anlaşmazlıklar, gerginlikler ve hoşnutsuzluk yaratabilir.
Embesil ne demek TDK anlamı nedir?
TDK'ya göre embesil kelimesinin iki farklı anlamı vardır.
İlk Anlamı: Okuyan fakat okuduğunu anlamakta güçlük çeken kimse.
İkinci Anlamı: IQ oranı 20 ile 39 arasında değişen bir tür zeka geriliği
Alfred Adler'in hazırladığı zeka geriliği tablosunun en alt sırasında idiot yer alır. İdiotların IQ oran 1 - 20 aralığında farklılık gösterir. İkinci sırada embesil yer alırken üçüncü sıradakiler ''moron'' olarak tanımlanır. Psikanaliz alanında yaptığı çalışmalarla büyük başarılara imza atan Alfred Adler'in hazırladığı bu tablo, günümüzde hala kullanılmaktadır.
Embesil Argoda Ne Demek?
Embesil sözcüğünün halk arasında da argo kullanımı mevcuttur. Ahmak, budala anlamına gelen argo bir kelime olarak da kullanılır.