İzmir'de beyin cerrahi uzmanı alanında hizmet veren doktor Tuğberk Özdemir beyin tümörü tedavisi ile ilgili çığır açacak bir buluşa imza attı. Ultrason dalgalarıyla ameliyatsız beyin tümörünü yok edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Teknolojik cihazların kullanılarak tıp dünyasına fayda sağlaması açısından önemli bir gelişme olarak kabul edilen bu haber tüm kanser vakalarında da ameliyatsız tedavinin mümkün olabileceğini gösterdi.

HASTALAR CERRAHİ MÜDAHALE OLMADAN TEDAVİ EDİLEBİLECEK!

Dr. Tuğberk Özdemir'in ameliyatsız beyin tümörü tedavisi tekniği tıp dergisinde makale olarak paylaşıldı. O çalışma European Review For Medical and Pharmacological Sciences dergisinde “Yüksek Yoğunluklu Ultrasonun Beyin Tümörüne Etkisi” başlığı ile paylaşıldı. Bu yeni teknoloji ameliyatsız şekilde beyin tümörü hücrelerini 1 mm hata payı ile yok ediyor.  Bu gelişmenin hastaya kazandırdığı en önemli fayda cerrahi müdahale yapılması imkansız veya riskli olan hastaların yeniden hayata tutunabilmelerini sağlamasıydı.

Konu üzerine uzun yıllar çalışan İzmir Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Tuğberk Özdemir çalışması kapsamında geliştirdiği cihazın onay almasını bekliyor. FDA tarafından onay süreci başarıyla tamamlandıktan sonra klinik çalışmalarda etkin şekilde kullanılabilecek. Ultrason dalgaları ile tümör hücreleri hedef alınarak tamamen yok edilecek. Bu sayede komplike olan tedavi süreci daha basit ve işlevsel hale gelecek.

BEYİN TÜMÖRÜ NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Tıp dünyasında çığır açan yenilik olarak kabul edilen bu gelişme gerçekten de beyin tümörünü tamamen iyileştirebilir mi? Beyin tümörü tüm vücudun organlarında yaşanabileceği gibi beyninin hücrelerinde oluşan bir hastalıktır. Özellikle geceleri sıklaşan baş ağrısı ile kendini fark ettiren beyin tümöründe en sık görülen belirtiler denge kaybı, yürümede bozukluk, bayılma, bulanık veya çift görme, kol ve bacaklarda hissizlik, unutkanlık ve konuşma bozuklukları sayılabilir.

BEYİN TÜMÖRÜ TAMAMEN YOK EDİLİR Mİ?

Bu hastalığa yakalanan kişi ilk evrede uzun süreli baş ağrısı çeker. Şiddetli baş ağrısı, ani sara nöbetleriyle bayılmaları tetikler. Kişide yavaş yavaş görme kaybı oluşmaya başlar. Beyin tümörü hastaları radyoterapi ya da kemoterapi tedavisi ile hayata döndürülmeye çalışılır. Kötü huylu tümörün cerrahi tedavi ile vücuttan alınması bu sayede sağlam dokunun korunması sağlar. Bu yönüyle tümörün tamamen alandan uzaklaştırılarak kişinin sağlığına yeniden kavuşması mümkün olur.