Özel Kontenjanlar Ayrılacak
Sosyal konutlar kapsamında şehit ve gaziler, emekliler, gençler ve üç çocuklu aileler için özel kontenjanlar ayrılacak. Böylece ihtiyaç sahibi gruplar, konut sahibi olma şansına sahip olacak ve sosyal adalet güçlendirilecek.
Kiralık Sosyal Konut Hayata Geçiyor
Açıklamaya göre, proje ile ilk kez kiralık konut uygulaması hayata geçirilecek. TOKİ iş birliğiyle yürütülecek bu uygulamada:
-
Sosyal konutların bir kısmı uygun şartlarla kiraya verilecek,
-
Dar gelirli aileler, konut sahibi olamasalar dahi kiralama yoluyla güvenli bir yaşam alanına kavuşacak,
-
Kira yükü hafifletilecek ve ailelerin yaşam standartları yükseltilecek.
Sosyal konut hamlesi yalnızca barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayacak. Kiralık ve satılık seçeneklerle, dar gelirli vatandaşların ekonomik yükü azaltılırken, konut sahibi olma imkânını da artırılacak.
Türkiye genelinde hayata geçirilecek 500 bin sosyal konut projesi, hem konut sorununa çözüm üretmeyi hem de dar gelirli ailelerin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Şehit ve gaziler, emekliler ve gençler için ayrılan özel kontenjanlar ile sosyal adalet ve kapsayıcılık güçlendirilecek.