Camlar genel olarak saydam ve yarı saydam olabilmektedir. Kolaylıkla kırılabilen camlar, çift taraflı ve daha sağlam bir hale getirilmiştir. Yapılarda bulunan camlar, içerideki havanın muhafaza edilmesini sağladığı gibi aynı zamanda, ses yalıtımını da sağlamaktadır.
Yapılardaki camlar, kapalı alanların dışarısı ile olan tek bağlantısını oluşturmaktadır. İç mekanların havalandırılması için kullanılan camlar aynı zamanda, iç mekanlara gün ışığının da girmesini sağlamaktadır. Camların temizlenmesi ise özellikle kadınlar için büyük bir sorun haline gelebilmektedir. Özellikle çift camların temizliği, tek camlara göre biraz daha zorlayıcı olabilir. Ancak bu tekniklerle artık çift camların temizliği de oldukça kolay bir hale geldi.
NEDEN ÇİFT CAM?
Çift camların bilinenin aksine tek cam ile güneş ışığını geçirmek miktarı aynıdır. Bunun yanı sıra çift camlar, özellikle kışın tek camlara göre daha büyük bir avantaj sunar. Çift camlar, kışın dışarıdaki soğuk havanın içeriye girmesini engeller. Aynı zamanda çift camlar, dışarıdaki gürültünün de iç mekana girişini tek camlara göre büyük ölçüde azaltır.
KOLAYCA TEMİZLEYİN
Kimilerine göre çift cam temizliği tek cam temizliğine göre daha zordur. Ancak kullanılacak mıknatıslı bezler ya da mıknatıslı saplı fırçalar, cam silme sürecini her zamankinden daha kolay hale getirecektir. Cam temizliğinde kimyasal içerikli ürünler yerine ılık su ve sirke kullanımı, camların daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Beyaz sirke yerine, cam temizliği için özel üretilen temizlik ürünleri de tercih edilebilir. Genel olarak cam temizliğinde tercih edilen gazete, bir süre sonra camların çizilmesine neden olacaktır. Gazete kullanımı yerine de yine camlar için özel üretilen bezler tercih edilmelidir. Nemli bir mikrofiber bezin üzerine antibakteriyel sprey sıkılarak pencerelerin iç kısmı ve pervazların da bu aşamada iyice temizlenmesi gerekiyor. Etkili bir hijyen için gerçekleştirilecek bu uygulamalar sırasında ise maske takılması da oldukça önemlidir.