Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre süreci başlarken, Şehitkamil İlçe Başkanlığı için “tek aday” tartışması parti tabanında krize yol açtı.
CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, kongre çalışmaları kapsamında Gaziantep’e gelerek Şehitkamil’de meclis üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun kongreye tek adayla gidilmesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Ancak bu teklif, parti tabanında sert tepkilere neden oldu. Çok adaylı kongrelerin partinin demokratik işleyişi açısından önemli olduğunu savunan partililer, tek aday dayatmasının CHP’nin ruhuna aykırı olduğunu dile getirdi.
Demokrasi Varsa Herkes Aday Olabilir
Partililerden bazıları, “CHP’nin gücü çok sesliliğinden gelir. Tek adayla gidilen bir kongre, partideki heyecanı ve dinamizmi öldürür” derken, başka bir partili ise “Üyelerin iradesini sandığa yansıtmaktan korkulmamalı. Demokrasi varsa herkes aday olabilir, karar sandıkta verilir” ifadelerini kullandı.
Kulislerde, bu gelişmenin il örgütünde tansiyonu artırabileceği ve önümüzdeki günlerde farklı aday çıkışlarının yaşanabileceği konuşuluyor.