Egzama tedavisinde stres faktörünün etkisi büyük olduğundan, kesin bir çözüm sunulamamakla birlikte çam reçinesinin bu deri rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor. Tarihsel olarak cilt hastalıklarında kullanılan çam reçinesi, İbn-i Sina tarafından da övülen doğal çözümler arasında yer alıyor.

Türkiye'de yaz yağışları ortalamasının altında kaldı Türkiye'de yaz yağışları ortalamasının altında kaldı

Çam Reçinesiyle Hazırlanan Merhem Nasıl Yapılır?

Doğal bir çözüm olan çam reçinesi, zeytinyağı veya badem yağı ile kaynatılarak kullanılabilir. Hazırlanan karışım mutlaka süzülür. Düşük ısıda yeniden kaynatılan karışıma balmumu eklenir ve kıvam alana kadar karıştırılır. Merhem soğuduktan sonra saklanabilir. Ayrıca, kamp yaparken kullanılacak hijyenik bir çam katranı sabununa dönüştürmek için ekstra balmumu eklenebilir.

Çam Reçinesi

 

Çam Reçinesinin Faydaları Nelerdir?

İbn Sina'nın "Tıp Kanunu" adlı eserinde çam reçinesinin faydalarını anlatır. Çam reçinesi; akciğerleri temizler, balgamı söker, akrep sokmalarına karşı incir veya hurma ile kullanılır, nemlendirici özelliğe sahiptir ve öksürük için faydalıdır. Ayrıca kas ve iskelet gerginliğini azaltır. Yaralar için de iyileştirici özellik gösterir ve acil durumlarda bandaj olarak kullanılabilir. Ağız ve boğaz problemleri için doğal antibakteriyel olarak çiğnenebilir.

Çam Reçinesi Nasıl Toplanır?

Çam reçinesi toplamak kolaydır ve bu onu diğer reçinelere kıyasla etik bir alternatif yapar. Genellikle eski çamlarda veya yeni budanan ağaçlarda büyük parçalar halinde bulunabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ