5 konak yandı 5 konak yandı

Fıstıklı Havuç Dilim Baklava  

Farklı biçimde dilimlenmesi ile dikkat çeken havuç dilimi baklava tek lokma ile yetinmeyenlerin en sevdiği baklava türüdür. Fıstıkla dolu bu baklava dilimi diğer baklavalara kıyasla daha göz doyurucu bir tatlıdır. Havuç dilim baklava, tek porsiyonuyla baklava tadına doymanızı sağlar. Bu eşsiz lezzetin yapımı da diğer baklava tariflerinden biraz farklıdır. Bu tatlıya adını veren havuç dilimi şeklinin elde edilmesi için otuz beş kat yufka, yağlanmış tepsiye bütün olarak dizilir. Baklava yufkalarının yapışmaması ve tatlının lezzetinin artırılması için yufkaların arasına yağ sürülür. Fırın böreğine benzer şekilde üst üste dizilen baklavalık ince yufkaların orta katmanına bolca taze Antep fıstığı dökülür. Özenle hazırlanan tatlı fırına girmeden önce havuç dilimlerini andıracak şekilde kesilir. Uca doğru incelen dilimler halindeki tatlının üzerine tereyağı dökülerek tatlı fırına verilir. Piştiğinde şerbeti verilerek harika bir lezzete kavuşan havuç dilimi baklavaları bir çok baklava satan sitelerden sipariş verebilir ya da satış mağazalarından alabilirsiniz.

Fıstıklı Dolama 

Fıstık Dolama Tatlısı, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Bu tatlı, ince ve kıtır bir hamurun içine sarılmış Antep fıstığı ezmesiyle hazırlanır. Hamur, şeritler halinde kesilir, fıstık ezmesi dolgusuyla doldurulur ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra bu rulolar, tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.
Fıstık Dolama Tatlısı, Antep fıstıklarının zengin aroması ve kıtır hamurunun muhteşem lezzetiyle enfes bir tat sunar. Bu lezzetli tatlı, özel günlerde veya misafirlerinize ikram etmek istediğinizde harika bir seçenek olabilir.

Kare Baklava

Kare Baklava, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Bu tatlı, ince ve yumuşak yufka katları arasına öğütülmüş Antep fıstığı, fındık veya ceviz doldurularak hazırlanan çeşitleri vardır. Farklı baklava türlerine göre şekli ve boyutu biraz farklıdır. Kare Baklava, ismini baklavanın kesim şekli olan kare kesimden alır. İnce ve gevrek dokusu, kullanılan malzemenin içeriğine göre lezzetli tadı ile birleşince ortaya benzersiz bir tat çıkar.

Baklavanın en önemli özelliği ince hamuru ve kaliteli iç malzemesidir. Baklava hamuru, yufka hamuru yapımına benzer ancak daha ince olması gerekmektedir. Baklava hamuru için kullanılan un baklavanında kalitesini ve lezzetini veren önemli ana unsurdur.

Bülbül Yuvası Baklava

Çıtır çıtır incecik, baklava hamurunun en ince kısmından yapılan bu ürün hamur tatlıları içerisinde yapımı en zahmetli ve en sanatkarlık isteyen ürünüdür. Atatürk Gaziantep'e geldiğinde kendisine Bülbül Yuvası ikram edilmiş, Atatürk bu tatlıyı öyle beğenmiş ki, bu çok naif tatlıdan yanında Ankara'ya götürmek üzere bir miktar sipariş vermiş. Ertesi gün bir yüzbaşı, paketleri bir Jeep'in arkasına yükleyip götürmüş. 

Fıstıklı Şöbiyet

Antep fıstıklı şöbiyet, Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Şöbiyet, Türk mutfağının en eski tatlılarından biridir ve genellikle Antep fıstığı, ceviz, fındık gibi farklı kuruyemişlerle yapılır. Antep fıstıklı şöbiyet ise, özellikle Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir.

Antep fıstıklı şöbiyet yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler, yufka, tuzlu tereyağı, irmik, Antep fıstığı, şeker, süt, su, limon suyu ve nişasta gibi malzemelerdir. Şöbiyet yapımı oldukça zahmetli bir işlemdir. İnce açılan yufka üzerine önceden hazırlanan irmikli karışım sürülür. Daha sonra Antep fıstığı serpiştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Rulo halindeki hamur, dilimlenir ve tepsiye dizilir. Fırında pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülür.