Uçaktaki En Güvenli Koltuk Neresi?
Uçaktaki En Güvenli Koltuk Neresi?
İçeriği Görüntüle

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına yönelik bir televizyon programında değerlendirmelerde bulundu.

"Aşı Üzerinde Yoğun Bir Çalışma Yürütüyoruz"

Bakan Memişoğlu, KKKA ile ilgili güncel durumu değerlendirirken, “Şu anda vaka sayılarında olağan dışı bir artış yok. Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hareket ediyoruz. 2011’den bu yana kullandığımız gelişmiş bilgi sistemi sayesinde tüm vakaları kayıt altına alıp izlemeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı. Ayrıca, "Aşıyla ilgili büyük bir çalışma yapıyoruz.” sözleriyle de aşı geliştirme sürecine dikkat çekti.

Dünya Genelinde Henüz Ruhsatlı Aşı Yok

Öte yandan, dünya genelinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne karşı lisanslı bir aşının bulunmadığı, insan üzerinde denenmiş bir aşının da henüz geliştirilmediği bilgisi verildi.

Kaynak: Haber Merkezi