Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığı azaltmanın önemine vurgu yaparak, yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımının önemini belirtti. Bayraktar, "Bu hedefler doğrultusunda kendi enerjimizi, doğal gazımızı, petrolümüzü, kömür kaynaklarımızı ekonomiye kazandırabilirsek, ekonomimiz de o nispette güçlenecek." dedi.
Doğal Kaynakların Ekonomiye Katkısı
Bakan Bayraktar, Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde muhtarlar ve sendika temsilcileriyle bir araya gelerek, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yerli ve yenilenebilir kaynakları kullanmanın önemine dikkat çekti. "Bu hedefler doğrultusunda kendi enerjimizi, doğal gazımızı, petrolümüzü, kömür kaynaklarımızı ekonomiye kazandırabilirsek ekonomimiz de o nispette güçlenecek." diyen Bayraktar, geçtiğimiz 20 yılda bu alanda büyük adımlar atıldığını belirtti.
Doğal Gaz ve Yerli Üretim
Bayraktar, Türkiye'nin 2022'den beri her haneye doğal gaz ulaştırma hedefine vurgu yaparak, 81 ilin tamamında doğal gaz kullanılmaya başlandığını ve 860 yerleşim yerine doğal gazın ulaştırıldığını ifade etti. Ayrıca, 1,5 milyon haneye yakın evin doğal gaz ihtiyacının Karadeniz gazıyla karşılandığını belirterek, "Oradaki ürettiğimiz gazı artırmayı hedefliyoruz. Onun için de arama faaliyetlerimize, bu anlamdaki çalışmalarımıza devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.
Madencilik ve Gençlik Fonu
Bakan Bayraktar, doğal gaz, petrol ve maden gelirleriyle gençlik ve aile fonu kurulması yönünde adımlar atıldığını ve mevzuat altyapısının oluşturulduğunu vurguladı. "Bu zenginliklerimizi ekonomiye kazandırmak ve elde edilen gelirleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz." diyen Bayraktar, Türkiye'nin enerji ve maden alanında dışa bağımlılıktan kurtulduğu zaman ekonominin daha da güçleneceğini belirtti.
Gelecek Perspektifi
Bayraktar, Türkiye'nin enerji ve maden alanında dışa bağımlılıktan kurtulmasıyla milli gelirin artacağını ve ülkenin daha güçlü bir konuma geleceğini ifade etti. "Milli gelirimiz bugün 12-13 bin dolarlarda, inşallah 20 bin dolarların üzerine çıkacak. Bu sayede çok daha güçlü, bölgesinde ses getiren bir ülke olmaya devam edeceğiz." dedi.