Kocaeli’de bir kamu hastanesinde görev yapan hemşire İ.A., sosyal medyada yayılan provokatif bir akıma katılarak mesai sırasında çektiği görüntüleri paylaşmasının ardından İstanbul’da gözaltına alındı. Paylaşımın ardından hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Görev sırasında çekilen görüntüler tepki çekti

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli’deki bir kamu hastanesinde hemşire olarak görev yapan İ.A., mesai esnasında saçlarını ördüğü anları kayda alarak sosyal medya hesabında paylaştı. Görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine paylaşım, kamuoyunda tepkiyle karşılandı ve sağlık hizmetlerinin ciddiyeti ile kamu görevlilerinin sorumluluğu tartışma konusu oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak hemşirenin davranışının Devlet Memurları Kanunu ile Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri’ne aykırı olduğunu vurguladı. Açıklamada, kamu görevinin tarafsızlık, ciddiyet ve sorumluluk gerektirdiği belirtilirken, söz konusu paylaşımın bu ilkelerle bağdaşmadığı ifade edildi. Müdürlük, hemşire hakkında gerekli idari ve adli sürecin başlatıldığını duyurdu.

İstanbul’da gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında hemşire İ.A.’nın İstanbul’da kardeşine ait evde bulunduğu tespit edildi. Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan İ.A., işlemlerinin yapılması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Mustafa İşbilir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Mustafa İşbilir Son Yolculuğuna Uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor

Yetkililer, olayın yalnızca bireysel bir sosyal medya paylaşımı olarak değerlendirilmediğini, kamu görevinin icrası sırasında yapılan davranışların kamu düzeni ve hizmet disiplini açısından ele alındığını belirtti. Hemşire hakkında yürütülen soruşturmanın sonucuna göre idari yaptırımların yanı sıra adli sürecin de şekilleneceği ifade edildi.

Kaynak: İHA