A Millî Takım, tarihinde ilk kez yer aldığı UEFA Uluslar A Ligi’nde 1. Grup’taki dördüncü maçında deplasmanda İtalya’ya 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla puanı bulunmayan Ay-Yıldızlı ekip, grubun son sırasında kaldı ve B Ligi’ne düşme yolunda kritik bir konuma geldi.

İtalya’nın Bologna kentindeki Renato Dall'Ara Stadı’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip 26. dakikada Gianluca Scamacca’nın golüyle 1-0 öne geçti. A Millî Takım bu gole 61. dakikada Aral Şimşir ile karşılık vererek skoru 1-1’e getirdi.

İtalya, 64. dakikada Riccardo Calafiori’nin golüyle yeniden öne geçerken, 87. dakikada Pio Esposito’nun kaydettiği golle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Milliler 4 maçta puan alamadı

UEFA Uluslar A Ligi’ne kötü bir başlangıç yapan A Millî Takım, ilk maçında Kocaeli’de Fransa’ya 1-0, ikinci maçında Bursa’da İtalya’ya 4-1 ve üçüncü karşılaşmasında deplasmanda Belçika’ya 3-0 mağlup olmuştu.

İtalya karşısında alınan 3-1’lik yenilgiyle birlikte Ay-Yıldızlı ekip, gruptaki dördüncü maçından da puansız ayrıldı.

Fransa liderliğini sürdürdü

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’ta günün diğer karşılaşmasında Fransa, sahasında Belçika’yı 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fransa 10 puanla liderliğini sürdürdü.

Gaziantep FK’da Tobiasz’dan gol yememe sözü
Gaziantep FK’da Tobiasz’dan gol yememe sözü
İçeriği Görüntüle

İtalya 7 puanla ikinci, Belçika ise 6 puanla üçüncü sırada yer aldı. Puanı bulunmayan Türkiye grubun son sırasında kaldı. Bu sonuçların ardından A Millî Takım, B Ligi’ne düşmenin en büyük adayı konumuna geldi.

Kaynak: İbrahim Sağır