Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, iki üniversitede yeni uygulama ve araştırma merkezleri kurulurken, Anayasa Mahkemesi'nin üç yeni kararı yayımlandı.
Devletin resmi yayın organı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli yönetmelik değişiklikleri, yargı kararları ve finansal ilanlar yer aldı. Yürütme ve idare bölümünden yargı kararlarına kadar birçok kalemde yeni düzenlemeler devreye girdi.
KTO Karatay ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Yeni Merkezler
Yürütme ve idare bölümünde yayımlanan yeni yönetmeliklerle birlikte eğitim ve sosyal alanlarda iki yeni merkez hayata geçirildi. KTO - Karatay Üniversitesi bünyesinde "Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulurken; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde ise kadın çalışmaları ve aile yapısını inceleyecek olan "Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi" resmen kurulmuş oldu. Merkezlerin çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelikler yürürlüğe girdi.
Anayasa Mahkemesi'nden Üç Önemli Karar
Yargı bölümünde ise Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) geçmiş dönemlere ait üç farklı bireysel başvuru dosyasında verdiği kararlar yayımlandı. Yüksek Mahkeme'nin 2021/15434, 2022/47812 ve 2025/16250 başvuru numaralı dosyalarına ilişkin verdiği kararlar hukuki süreçler açısından emsal niteliği taşıyor.
İlan bölümünde ise yargı, ihale ilanlarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS) günlük değerleri piyasaların takibine sunuldu.




