Karar'ın haberine göre; Türkiye’de yükselen enflasyon, birçok büyük şirketi ekonomik zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Özellikle hammadde maliyetlerindeki artış ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar, firmaları mali darboğaza sürüklüyor. Bu gelişmelerin gölgesinde dikkat çeken bir haber geldi.
Karar’ın haberine göre, Amasya merkezli faaliyet gösteren Yedikır Kuruyemiş konkordato başvurusunda bulundu. Kuruyemişin yanı sıra şekerleme, baharat ve bakliyat alanlarında da üretim yapan, 27 yıldır Türkiye genelinde hizmet veren şirketin bu kararı, piyasalarda şaşkınlık yarattı.
27 Yıllık Firmadan Beklenmeyen Hamle: Konkordato Başvurusu
Uzun yıllardır sektörde güçlü bir yer edinen Yedikır Kuruyemiş’in yaşadığı mali sıkıntılar, konkordato sürecine başvurmasına neden oldu. Şirketin tüm Türkiye'ye yayılmış ürün dağıtımı ve geniş ürün yelpazesine rağmen ekonomik sorunları aşamaması, dikkatleri üzerine çekti.
Mahkemeden Geçici Mühlet Ve İhtiyati Tedbir
Mahkeme, şirketin ekonomik durumunu toparlaması için 3 aylık geçici mühlet tanıdı. Aynı zamanda Yedikır Kuruyemiş’in ortakları Cengiz Sezgin, Engin Sezgin ve Beratiye Sezgin hakkında ihtiyati tedbir uygulanmasına karar verildi.
Bu süreçte şirketin denetimi için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Fuat Kubilay ve Veysel Kayar ile hukukçu Serdar Bektaş, geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi.