17 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-YDUS 2. Dönem) için yapılan madde analizleri ve cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı.

İtirazlar bilimsel açıdan değerlendirilerek Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında bulunan 28 numaralı soru iptal edildi. İç Hastalıkları Testi'nde bazı sorulara karşı açılan iptal davası nedeniyle değerlendirme işlemleri yargı kararı sonrasında yapılacak.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Eylül 2022 tarihinde yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği gereğince, sınav tarihinde uzmanlık belgesi tescili bulunmayan adayların sınavı geçersiz sayıldı.

ÖSYM, 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-YDUS 2. Dönem) sonuçlarını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarına 30 Ocak 2024 tarihinde saat 11.30'dan itibaren ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecekler. Sınav sonuçlarına erişimle birlikte, değerlendirme işlemleri ve yapılan iptal kararları hakkında da bilgi alabilirsiniz.