Ergin Ataman yönetimindeki Ay-Yıldızılılar Eylül ayında düzenlenecek FIBA Dünya Kupası'na da katılamamıştı.
İstanbul’un C ve D Grupları’na ev sahipliğini yaptığı FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası final maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk periyodunu Hırvatistan, 24-14 galip kapatırken, devreye de 48-29’luk skorla önde girdi. Üçüncü periyodu 66-55 üstün tamamlayan konuk takım, maçtan da 84-71’lik skorla galip ayrıldı.
ALPEREN ŞENGÜN 5 FAULLE ÇIKTI
Milli Takım’da Alperen Şengün 5 faulle son çeyrekte oyun dışında kaldı. Bu sonuçla 12 Dev Adam, turnuvayı ikinci tamamlarken, FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne katılma hakkı elde edemedi. Maçın en skorer oyuncusu Hırvatistan’da 22 sayı ile oynayan Dario Saric oldu. Millilerde ise Furkan Korkmaz 19 sayı kaydetti.
OLİMPİYAT ELEMELERİ STATÜSÜ
Basketbolda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.Oyunlara ev sahibi Fransa'nın yanı sıra 2023 FIBA Dünya Kupası'ndan 7 takım doğrudan katılma hakkı kazanacak. Bu ülkelerin yanı sıra gelecek yıl düzenlenecek elemelerden 4 ekip daha 2024 Paris bileti alacak.