Vatandaşlar, hız sınırlarına uymak zorunda kalan 112 ekiplerinin, acil vakalara ulaşmada geciktiğini iddia ederek tepki gösteriyorlar. Genel Sağlık İş Sendikası Mali Sekreteri Erman Açıkgöz, bu duruma tepki gösterip cezaların iptalini istedi.

Acdd36A9 Fb7A 4932 B3E8 584E88E21499

Elektronik Denetim Sistemi (EDS) Uygulaması: Acil Sağlık Hizmetlerine Engel mi?

İnegöl Huzur Mahallesi ile Kestel arasındaki 17 kilometrelik karayolunda uygulanan Elektronik Denetim Sistemi (EDS), ortalama hız sınırını aşan sürücülere cezai işlem uyguluyor. Ancak, bu durum acil sağlık hizmetlerinin zamanında ulaşmasını engelliyor.

112 Ambulansları da Cezalı: Sağlık Ekipleri Endişeli

Sistem kapsamında, sınırı aşan özel araçların yanı sıra devlet kurumlarına ait araçlara da cezai işlem uygulanıyor. Bu çerçevede, olaylara yetişmeye çalışan 112 ambulanslarına da cezai işlem uygulanıyor. Bu durum, sağlık ekiplerinin vakalara ulaşma süresini uzatıyor ve sağlık hizmetlerinin etkinliğini azaltıyor.

Ambulans 1

Sağlık Çalışanlarından Tepki: "Mücadelemizi Sınırlandırmayın"

EDS uygulamasından etkilenen sağlık ekipleri, acil vakalara zamanında ulaşabilmek için mücadele veriyor. Ancak, hız sınırları nedeniyle cezalandırılmaları, sağlık hizmetlerini sınırlıyor ve vatandaşların sağlık hizmetine erişimini olumsuz etkiliyor. Sağlık çalışanları, bu uygulamanın son bulmasını ve sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulabilmesini talep ediyor.

Ambulans 2

Bursa'da 112 ambulanslarına uygulanan hız cezaları, sağlık hizmetlerinin etkinliğini sınırlayarak vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini olumsuz etkiliyor. Bu durum, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların endişe ve tepkisine neden oluyor. Sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde sunulabilmesi için, bu tür engelleyici uygulamalardan kaçınılması önem arz etmektedir.

Gaziantep’te tarihi eser kaçakçılığı Gaziantep’te tarihi eser kaçakçılığı
Editör: Muharrem Türkoğlu